Home

Achtergrond 236 x bekeken

EP nog verdeeld over Europees bodembeleid

Het Europees Parlement is nog verdeeld over plannen voor een gemeenschappelijk Europees bodembeleid. Nederland is daar zeer op tegen.

Het debat gisteravond maakte niet duidelijk hoe het EP woensdag uiteindelijk zal beslissen bij de stemming. Amendementen om de bodemrichtlijn helemaal tegen te houden, zullen het waarschijnlijk niet halen, gaf CDA-europarlementariër Lambert van Nistelrooij na afloop toe.

Maar er zijn inmiddels wijzigingsvoorstellen die wellicht wel een meerderheid halen en de plannen van de Europese Commissie serieus uitkleden. Brussel wil problemen als erosie, vervuiling en verminderde vruchtbaarheid door intensieve landbouw Europees en grensoverschrijdend aanpakken.

Nederland (kabinet en de meeste europarlementariërs) vindt dat niet nodig omdat Nederland zelf al hele goede regels heeft. Nieuwe Europese regels leiden dan alleen maar tot extra bureaucratie en kosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.