Home

Achtergrond

Durf jij een vergistingsbedrijf te runnen?

Naast een voedergewas is mais ook een energiegewas.

a. Wat is de belangrijkste graadmeter voor het economisch rendement van maïs als energiegewas?
b. Wat is ongeveer de financiële opbrengst (zonder aftrek van kosten) van een goed energiemaisgewas bij de huidige marktprijzen?

Extra dilemma:

Landbouwbedrijf Kloosterman heeft een installatie in gebruik genomen voor de vergisting van (energie)maïs. Het is de eerste installatie in zijn soort in Nederland. Bekijk de foto’s hieronder en lees de reportage en de mini-reportage.

Opdracht: Stel, je staat voor de keuze om dit bedrijf te beginnen. Zet de videocamera voor je. Beeld je in dat je voor een zaal boeren staat. Vertel in 2 minuten wat de kansen en risico’s zijn en oordeel of jij de uitdaging van dit bedrijf zou aangaan (deze vraag is van Boerderij).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.