Home

Achtergrond 166 x bekeken

Dure lunch met Keniaanse president

Keniaanse politici en zakenmensen hebben zich beklaagd over een extreem dure lunch met de Keniaanse president Mwai Kibaki. Zij moesten na het etentje met gerechten uit alle windstreken van het land per persoon 15.000 dollar afrekenen, aldus de BBC.

De aanwezigen verdachten Kibaki's Nationale Eenheidspartij (PNU) ervan het geld in de eigen partijkas te stoppen, alvast voor de presidentsverkiezingen van eind december. De partij benadrukte echter dat de gasten in het vijfsterrenhotel aten ter gelegenheid van een websitelancering.

Sommigen vonden het dure etentje beledigend voor de armen in het Afrikaanse land. De helft van de bevolking moet rondkomen van minder dan een euro per dag.

Kibaki heeft zware presidentsverkiezingen voor de boeg, want zijn rivaal Raila Odinga van de Oranje Democratische Beweging (ODM) is momenteel de populairste kandidaat met 45 procent van de bevolking achter zich.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.