Home

Achtergrond 169 x bekeken

Duitsland voert paspoort met vingerafdruk in

Duitsland heeft gisteren als eerste Europees land een paspoort met vingerafdruk ingevoerd.

De oppositie en de instantie voor de bescherming van persoonsgegevens laakten de nieuwe biometrische pas met elektronisch gescande vingerafdruk als overbodig in de strijd tegen misbruik en criminaliteit.

Vroeger werden vingerafdrukken alleen van misdadigers genomen, aldus een liberaal politica. De regering van christendemocraten en sociaaldemocraten is ervan overtuigd dat het paspoort het leven van criminelen zwaarder maakt, meldden Duitse media.

De gegevens worden uitsluitend op een chip in de pas opgeslagen. De Bondsrepubliek kende al een pas met digitale pasfoto.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.