Home

Achtergrond 254 x bekeken

Duitsland krijgt monument voor hereniging

Duitsland krijgt een monument dat aan de Duitse hereniging moet herinneren. Een grote meerderheid van het Duitse parlement stemde vrijdag, achttien jaar na de val van de Berlijnse Muur, in met een gedenkteken.

Het monument voor eenheid en vrijheid moet in 2009 in de Duitse hoofdstad zijn opgericht, twintig jaar na de opening van de Oost-Duitse grenzen. Het gedenkteken gaat verwijzen naar de vreedzame revolutie in de herfst van 1989 in de DDR, die leidde tot het samengaan van Oost-Duitsland met de Bondsrepubliek een jaar later.

Kritiek op het plan kwam van Oost-Duitse politici, die ook een monument in de Oost-Duitse stad Leipzig wilden. In deze stad begonnen de demonstraties tegen het DDR-regime.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.