Home

Achtergrond

'Duitse vaste planten worden het komende jaar duurder'

De prijzen voor vaste planten zullen in Duitsland het komende jaar met 5 tot 8 procent stijgen.

Dat verwacht het bestuur van de Duitse vasteplantenbond, de Bundes deutscher Staudengärtner (BdS), na berichten uit de afzonderlijke regionale groepen.

Gestegen prijzen voor substraat, potten en andere productiemiddelen verhogen de stuksprijzen al jaren. Ook de hogere arbeids- en transportkosten spelen de branche al langer parten. Toch hebben veel bedrijven de prijzen de afgelopen jaren nauwelijks verhoogd, om de afzet aan bouwmarkten en andere afzetkanalen te waarborgen.

BdS-voorzitter Jakob Hokema vat de ervaringen als volgt samen: "Wij als vasteplantenkwekers zullen alle kosten consequent door moeten gaan rekenen, omdat we anders op termijn onze kwalitatief hoogwaardige productie en veelzijdige sortiment niet meer kunnen garanderen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.