Home

Achtergrond

Duits koolzaadareaal over hoogtepunt heen

De Duitse teelt van winterkoolzaad is duidelijk over zijn hoogtepunt heen. Dat stelt het marktonderzoeksbureau Kleffmann in de Duitse landbouwkrant Ernährungsdienst.

Het areaal winterkoolzaad in Duitsland slinkt ten opzichte van het afgelopen jaar met 13 procent naar 1,33 miljoen hectare, concludeert Kleffmann. Het marktonderzoeksbureau baseert zich hierbij op een enquête onder 1.200 koolzaadtelers in Duitsland.
Door de inkrimping komt het koolzaadareaal in Duitsland weer terug op het niveau van 2005. Bovendien wordt op dit moment al rekening gehouden met een oogstreductie van 2 procent als gevolg van slakkenvraat.

De teruggang in het areaal is volgens het marktonderzoeksbureau het gevolg van de stopzetting van de verplichte braaklegging en ongunstige weersomstandigheden in augustus, waardoor het zaaien van winterkoolzaad werd belemmerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.