Home

Achtergrond

Drie miljoen banen erbij in EU

Het aantal banen in de Europese Unie is met drie miljoen gestegen tussen zomer 2006 en zomer 2007. In totaal zijn er nu 222 miljoen banen voor de ruim 500 miljoen EU-inwoners, meldde de Europese Commissie.

De banengroei komt vooral door economische groei in Duitsland, Polen en Spanje. In veel Oost-Europese landen groeit de werkgelegenheid ook sterk. In bijna alle EU-landen is de werkloosheid gedaald in het derde kwartaal van dit jaar, naar gemiddeld 7,1 procent. Polen heeft de sterkste afname: met 4,2 procentpunt naar 9,1 procent van de beroepsbevolking.

Door de ontwikkeling dalen de werkloosheidscijfers van de EU naar percentages die gebruikelijk zijn in de Verenigde Staten en Japan (respectievelijk 4,6 en 3,8 procent in het derde kwartaal).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.