Home

Achtergrond 173 x bekeken

Donorregister nu ook online

De registratie als orgaandonor wordt nog makkelijker.

Behalve met het papieren donorformulier kan dat nu ook via internet. Met de website www.donorregister.nl is de belofte van voormalig minister Hoogervorst (Volksgezondheid) ingelost om de donorregistratie verder te vereenvoudigen.

De website is niet alleen bedoeld voor Nederlanders die zich willen aanmelden als donor, maar ook voor mensen die hun reeds geregistreerde keuze willen inzien of wijzigen.

Om toegang te krijgen tot het digitale donorregister moeten bezoekers zich identificeren met een DigiD, het digitale 'paspoort' voor overheidsdiensten. Op die manier moet de privacy worden gewaarborgd.

Deze week begint een campagne op televisie en internet om bekendheid te geven aan de nieuwe website. Ruim zeven miljoen Nederlanders hebben nog niet laten registreren of hun organen na overlijden mogen worden gebruikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.