Home

Achtergrond

Dj-reclame Centraal Beheer Achmea meest irritant

De radiocommercial met een nep-dj van verzekeraar Centraal Beheer Achmea is donderdag uitgeroepen tot meest irritante radioreclame van het afgelopen jaar.

De radio-dj's Coen en Sander maakten dat vandaag in hun radioprogramma op 3FM bekend. Cabaretier Pieter Derks, de stem in de commercial, nam live in de uitzending het Houten Reclameblok in ontvangst.

Duizenden luisteraars van de Coen en Sander Show stemden de afgelopen weken op de meest irritante radioreclame. Op de tweede plaats eindigde de LOI, met de Merel en Wouter-reclames. De derde plek is voor 'het sterretje in de voorruit' van Carglass.

Regelmatig uitten luisteraars van het radioprogramma hun ongenoegen over de radiocommercials. Reden voor de 3 FM-dj's Het Houten Reclameblok in het leven te roepen. Daarmee willen zij adverteerders en reclamebureaus er toe aanzetten de kwaliteit van de advertenties te verbeteren.

Een woordvoerder van Centraal Beheer Achmea liet vandaag in de uitzending weten dat hij niet verwacht had de prijs te winnen. "Deze reclame is niet irritant bedoeld.'' De verzekeraar is niet van plan de commercial aan te passen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.