Home

Achtergrond 318 x bekeken

Dinosaurussen blokkeren bouw waterzuivering

De vondst van talrijke botten van dinosaurussen en andere prehistorische creaturen overschaduwt in Zuid-Australië de voorgenomen bouw van een enorme installatie om zeewater te ontzilten.

Dit berichtten plaatselijke media vandaag. De ex-reptielen en dinosaurussen liggen zo na circa 115 miljoen jaar dwars bij het project van 1,7 miljard euro. Ze zijn aangetroffen op de plaats ten zuidoosten van Melbourne waar een van de grootste installaties ter wereld moet komen om zeewater van het zout te ontdoen.

Wetenschappers en politici dringen inmiddels al aan op het vinden van een andere locatie. Ze hebben de fossielen vergeleken met andere wereldwonderen om hun standput te onderbouwen.

Door van zeewater drinkwater te maken, hoopt de streek inclusief de stad Melbourne voor de gevolgen van droogte te worden behoed. Australië lijdt al vele jaren onder een zeer ernstige droogte. Volgens plan zou de installatie in 2011 gereed komen en dan voor 150 miljard liter drinkwater per jaar zorgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.