Home

Achtergrond 164 x bekeken 3 reacties

Dieven gaan er met heel maisveld vandoor

De politie in het Oost-Vlaamse Denderleeuw is op zoek naar dieven die daar eind vorige week in het nachtelijk duister 7 hectare maïs hebben geoogst en meegenomen.

De buit bedraagt ongeveer 100 ton maïs met een waarde van 17.500 euro. Uit een buurtonderzoek is gebleken dat getuigen 's nachts voertuigen met gedempte lichten hebben zien wegrijden. De mais was eigendom van drie boeren.

Buren wisten te vertellen dat iemand - waarschijnlijk een loonwerker - die over grote dorsers beschikt - donderdagavond begon met het veld af te rijden. Het ging snel want de getuigen zagen minstens twee pikdorsers en denken dat de buit werd vervoerd met drie vrachtwagens. Tegen twee uur 's nachts zouden ze zich uit de voeten hebben gemaakt.

De dieven lieten ook enkele metertjes maïs staan aan de straatkant zodat het lawaai wat gedempt werd en vooral het zicht werd belemmerd. De Belgische Boerenbond reageert geschrokken. Ze hoopt dat het om een loonwerker gaat die zich van maisveld heeft vergist.

Jan Schils

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  ...en wie gaat nu het dorsen dan betalen???

 • no-profile-image

  klaas boerman

  dan spoor je toch ok niet hee

 • no-profile-image

  Kolfje

  Wellicht stonden er nog een paar rekeningen open!?

Of registreer je om te kunnen reageren.