Home

Achtergrond 175 x bekeken

Dierenzaak blijft gesloten voor onderzoek

De dierengroothandel Annen Animal Center in Hoogeveen blijft voorlopig voor publiek gesloten.

De politie verricht in het pand nog steeds sporenonderzoek en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voert metingen uit. Dat heeft een politiewoordvoerster vanochtend gemeld.

Het onderzoek is vooral gericht op het achterhalen van de stof die de klachten van het personeel en bezoekers heeft veroorzaakt. "Het is van belang om de oorzaak te weten. Ook om vast te kunnen stellen of er opzet in het spel is geweest of niet'', legt de woordvoerster uit. Technisch bewijs wordt verzameld, maar in de nabije toekomst is ook het horen van mensen een onderdeel van het onderzoek, aldus de woordvoerster.

De onderzoekers nemen onder andere het verblijf waarin drie kaaimannen onderdak hadden onder de loep. "De winkeleigenaar heeft aangifte gedaan van de dood van één van deze dieren. Dat wordt in het onderzoek meegenomen'', aldus de zegsvrouw. Er zijn nog geen resultaten bekend van de sectie die op het kadaver van de kaaiman is gedaan.

De overige dieren blijven voorlopig in de winkel. Zij worden verzorgd door brandweermannen. "Voorlopig in witte pakken, totdat er helemaal geen sprake meer is van besmettingsgevaar.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.