Home

Achtergrond 248 x bekeken 14 reacties

Dierenbescherming blijft luis in de pels

De Dierenbescherming is blij met de ondertekening van de verklaring van Noordwijk, waarin marktpartijen zich vastleggen op verdoofd castreren van beerbiggen vanaf 1 januari 2009.

"Wel is het jammer dat de varkenssecor pas in beweging is gekomen onder druk van de consumentenvraag. Het is jammer dat de sector niet zelf meer het welzijnsprobleem heeft onderkend van het castreren en niet zelf op grond van het dierenwelzijn in beweging is gekomen." Dat zei directeur Frank Dales van Dierenbescherming na de ondertekening van de verklaring.

Dales stelde dat de Dierenbescherming zich zal blijven opstellen als luis in de pels en goede ontwikkelingen zal steunen, maar ook zal blijven duwen en terekken om misstanden verder uit te bannen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Goeie organisatie die dierenbescherming daar niet van.
  Maar zij lopen nou niet bepaald voorop.
  Organisaties als Rechten voor al wat leeft , wakker dier, respect voor dieren, lekker dier enz. zijn altijd allang in de slag en als dan blijkt dat er te scoren is, dan komt ook de dierenbescherming in beeld.
  De dierenbescherming is oh zo bang dat de riante salarissen van de leiding in het gedrang komen.
  Een goede doch te nette club volgens mij , die nergens bekend staat als haantje de voorste.
  Ooit de dierenbescherming van leer horen trekken tegen de walgelijke halalmoordpartijen?
  Ik dacht toch echt van weinig kans daar, want dan komt de naam van de nette club in gevaar.
  En daarmee ook de riante salarissen enz.
  Boeren zouden zich massaal aan moeten melden bij die nette club.
  Kunnen ze samen achter de muziek aan gaan lopen.

 • no-profile-image

  jan

  een luis is ongedierte,dus liquideren.

 • no-profile-image

  Arno

  Even terug komen bij de kern van artikel kan worden gesteld dat de agrarische sector kan worden gerekend tot een groepering welke vriendelijker met dieren omgaat dan bepaalde mensen met hun medemensen

 • no-profile-image

  Bianca

  Zeg Renate, je hebt het aan de FARMERS te danken met hun belachelijk onderbetaalde produkten dat jij voor een HABBEKRATS kan vreten.Denk daar even aan voor je je smoel weer opentrekt...

 • no-profile-image

  Renate

  Ja en de CONSUMER FEEDS THE FARMERS!!

 • no-profile-image

  boer

  dierenbescherming, wakker dier.
  allemaal een pot nat.
  allemaal een grote bek. een beetje tegen de boeren aan schoppen.
  donder toch op!
  hijgend hert, ga putje scheppen op zee!!!

  FARMERS FEEDS THE WORLD!!

 • no-profile-image

  echt

  onder druk van de consumentenvraag? moet uzelf als dierenbescherming van deze opmerking niet ontzettend in uw broek pissen van het lachen? lafhartig en op een lage manier afgedwongen zult bedoelen. Als dadelijk blijkt dat de consument duidelijk meer zal moeten betalen zal ongetwijfeld de consumptie terug lopen en zal dit z'n invloed hebben op de prijzen. Daardoor halen de zogeheten dierenvrienden mogelijk toch hun doel, minder vleesproductie in Nederland.

 • no-profile-image

  Dorien

  De zogenaamde dieren partijen (te veel om op te noemen) willen eer halen uit hetgeen dat door de sector al veel eerder in gang is gezet. Alternatieven zoeken voor de castratie. Nu er aan de onderzoeken hiervan die door de sector zelf zijn gestart nog voordat de PvdD was opgericht een einde komt willen zij ons laten geloven dat het door hun bemoeienissen nu is gelukt. Zo willen zij beweren dat er in de sector niets wordt gedaan. Ze liegen hun kiezers vanalles voor. Dit is er een voorbeeld van. Het is daarom voor de Hema, Unox, Burger King e.a. ook heel gemakkelijk om te beloven dat er geen vlees meer van onverdooft gecastreerde biggen in hun produkten worden verwerkt. Dit is immers al jaren aan de gang. Dus de eer komt volledig toe aan de sector zelf.

 • no-profile-image

  dirk

  Ik hoor ze niet over vlees wat word geimporteerd Och ja over het buitenland hebben ze niets te vertellen Het komt nog zo ver dat er meer vlees binnenkomt dan wat er uit gaat

 • no-profile-image

  drikus

  veel boeren zijn al lid van zo'n zelfde nette club, LTO genaamd, van hetzelfde laken een pak. Vandaar dat LTO en de dierenbescherming het ook best goed met elkaar kunnen vinden.

 • no-profile-image

  tevreden kip

  Leuk dat hijgend hert weer eens denkt dat hij het weet. Alleen als je radicaal bent is het zeker goed.Denk je nou echt dat lto of andere boerenorganisatie's intenties tekenen als ze er niet zeker van zijn dat het goed zit met het stoppen van castreren van biggen. Ze zijn er al veel langer mee bezig. (veel langer als bijvoorbeeld wakker dier).Dat wakker dier er mee te koop loopt zegt meer over hen. Dat de dierenbescherming zo slim is om hier een intentieverklaring te tekenen, dat doet natuurlijk pijn. Dus wie loopt hier achter de muziek aan?

 • no-profile-image

  No milk today

  Farmers feed the unilever company and therefore their opponent Mr. Terpstra the neo n.s.b man and friend of mr Volkert v/d Graaff, who killed the greatest Dutchman of all times
  mr. Pim Fortuyn.

 • no-profile-image

  boer

  zo Dorien, ook wakker geworden?
  je hebt gelijk, consument bepaalt wat ze eten, alleen jammer dat het gros van de consument het goedkoop wil hebben.
  wij hebben ook een kostprijs, en die is de laatste 10 jaar niet gezakt.
  mogelijk gemaakt door de wetgeving.
  dan moet er ook een marktconforme prijs voor staan.
  EN DIE IS ER NIET!
  prettige feestdagen, laat je de rollade maar lekker smaken.

 • no-profile-image

  gert

  no farmers,no food

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.