Home

Achtergrond 532 x bekeken 9 reacties

Dierenbeschermers willen regels voor konijnenfok

Dierenbeschermers willen dat er duidelijke regels komen om misstanden bij het fokken van konijnen tegen te gaan.

De dieren zitten soms onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten, maar vanwege hun stressgevoelige karakter zijn konijnen volkomen ongeschikt als productiedieren.

Dat vindt het comité Dierenhulp dat vandaag in de Tweede Kamer het zwartboek 'Konijnen in de hel door het ontbreken van goede regelgeving' aanbood. Het zwartboek is een aanklacht richting politiek omdat er anno 2007 voor deze dieren, en andere bij particuliere dieren zoals kippen, eenden, fretten, ratten, nertsen, nog altijd niets is geregeld waardoor goede huisvesting en welzijn van de dieren zijn gewaarborgd, zo stelt het comité.

Afgelopen zomer kocht de groepering de konijnenfokkerij van een zestienjarige jongen toen die het geheel op internet (Marktplaats) te koop aanbood. De dieren zaten in een vier meter lange rij van draadgaas gemaakte kooien. Van de vijftig konijnen die toen werden gekocht, stierven er 32 door verwaarlozing en aan ziektes die ze bleken te hebben. "Die zieke konijnen waren anders gewoon in de menselijke consumptieketen terecht gekomen''.

De jongen bleek nog een konijnenfokkerij te hebben, waarna de dierenbeschermers aangifte deden van dierenmishandeling. Het bleek vervolgens onduidelijk welke instantie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor de controle op particuliere houderijen. De SP en Partij voor de Dieren (PvdD) stelden hier vragen over aan landbouwminister Gerda Verburg. "Zij stelde dat er voldoende regelgeving is die de konijnen bij een particuliere fokker kan beschermen en vond betere regels niet nodig. Op dit punt zijn wij het niet met de minister eens. De enige regelgeving die er over de huisvesting van konijnen is, is door de branche zelf opgesteld. De enige groep die bij deze verordening baat heeft, zijn de konijnenfokkers zelf, de konijnen lijden er helaas niet minder om."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Knor

  Dorien, ik weet tenminste dat jij kennis van zaken hebt. Al die idioten van drie hoog roepen maar wat zonder iets verstand te hebben van de praktijk. Ze kunnen dan wel mooi foutloos typen, maar helaas redt je het daar niet mee. Keer op keer zetten ze zichzelf te kak. En dat terwijl ze denken dat ze met hun gevatte opmerkingen ons onder de tafel te lullen. Hahahah hoe onnozel kun je zijn ! Geen enkel van deze lomperds zijn ooit op een boerderij geweest en eens een goed gesprek gehad met boeren en hun gezinnen. Alle informatie horen ze door leugenaars van wakkerdier en dat soort criminele organisaties. Er is er werkelijk geen 1 die zich eens iets verdiept in de materie. Allemaal meelopers zijn het, mensen zonder creatieve brein. Zo heb ik laatst een vegetariër rondgeleid op mijn bedrijf. Hij wist niet dat wij zo goed bezig waren met de dieren. Hij was altijd voorgelogen door tegenstanders. Wel vond hij dat wij door moesten gaan met ontwikkelingen op gebied van welzijn, maar hij prees ons voor wat we al hadden bereikt. Ik zei dat we als sector het castratieprobleem bijna hebben opgelost en hij ging weer vlees eten, want hij vond het vroeger wel lekker (en gezond). Kijk, er zijn nog mensen die open willen staan voor de werkelijkheid en daar kunnen velen nog van leren. Dorien ga vooral door met je commentaren, want er is nog hoop dat de ongelovigen gaan geloven ! Hoewel voor de meesten negatievellingen hier op het forum niet veel zin meer heeft….. hopeloze zielloze gevallen.

 • no-profile-image

  R

  Wakker dier praat alsof hij een intellectuele brief aan de koningin schrijft met de bedoeling dat sommige mensen de draad van zijn verhaal kwijt raken. Andere delen lijken meer op een gedicht, maargoed dichters hoef je ook niet serieus te nemen. Weidestein is bij opzoeken op google een verpleeghuis in Hoogeveen. Vast een voor geestelijk gestoorden.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Nou dorien ga er dan voor......dan zullen we het zien.
  Jij gaat voor terrorisme en ik voor laster/smaad .
  Ik durf je zelfs nog uit te maken voor boerentrien dorien.
  Wordt je al een beetje kwaad?
  Kom maar hoor dorien, het is beter dat jij jouw grieven aan de rechter overlaat.
  Het Agd. doet echt niet met jou mee.
  Eerder deelde op deze site het Agd. ons allen mee, dat hoor en wederhoor alsmede onafhankelijke publicatie, geen streven doch vaste prik is.
  Ik heb dit goed onthouden, (ook al heb ik daar mijn twijfels over).
  Overigens is dit een eenmalige reactie op jouw breiwerk.
  Zelden hoef ik op breiwerkjes te reageren.....want mijn inzendingen zijn altijd sterk.
  Wel vind ik het fijn, veel onzinnige reacties te krijgen.
  Die zijn immers (ongewild),de bevestiging van mijn gelijk.
  In dier voege past ook deze keer, ik dank jou
  boerendien.

 • no-profile-image

  boos boerke

  Heej Dorien laat eens zien of je meer ben dan boerentrien.
  dit is jou kans om het verotte diertje af te slachten.
  Alle boeren waar het verotte varkentje een hekel aan heef
  reken nu op jou.
  Ga jij verrot diertje aan pakken of is alles onzin wat jij praat
  Alle boeren steunen jouw.

 • no-profile-image

  mevr. Door Denkert

  Mevr. Dorien...nergens om hoor, maar mevr. Door wil liever niet met u verward worden.
  U maakt idd. niets klaar.
  U komt niet verder dan wat gelul in de marge(excusez le mot). Aanpakken die man die u zo verkettert ....desnoods met gevatte en indrukmakende teksten.
  U onderscheidt zich in niets van siempie simpel uit Groningen en knor weet niet veel uit Duiven.
  Om over die mensen die hun eigen naam nauwelijks kunnen schrijven nog maar te zwijgen.
  Uiteraard staat het een ieder vrij om alhier zichzelve te bekakken, maar u zou beter op uw eigen privaat uw broekske kunnen laten zakken.

 • no-profile-image

  Dorien

  Wat Wakker Dier hier doet is het aan zetten van activisten met haar oproep. Ze zou door het AGD. meteen van de site gehaald moeten worden. Dit is een vorm van terrorisme. Dat moet hard worden aangepakt. Degene die vlees eten hebben recht van spreken hoe de dieren die zij opeten gehouden moeten worden. Dit moet zeker op een diervriendelijkemanier gebeuren. Maar voor Wakker Dier is elk dier dat voor de consumtie geschikt is bij voorbaat al niet goed. Maakt niet uit hoe het wordt gehouden.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Er zijn in Nederland ook enige tientallen konijnenfokkers, -om den brode- bezig met misdadige dierenexploitatie.
  Deze diertjes mogen blij zijn dat het gauw kerst is.
  Dan zijn ze aan het einde gekomen van hun lijdensweg.
  Hun tere pootjes die gevormd zijn om op zachte gronden te lopen, zijn vaak ontstoken geraakt, vanwege het constante heen en weer rennen door de kleine draadkooi.
  De bodem is van draadgaas.
  Dit wakker dier kent ELKE vorm van intensieve dierenexploitatie van binnenuit.
  Wie deze tamelijk onbekende vorm van dierenkwelling eens heeft gezien (met critische ogen), die kan dit stressvlees niet vreten.
  Gelukkig is een wakker dier al 18 jaar vegetariër en heeft in deze een rein geweten.
  Er zullen ook particuliere konijnenkwellers zijn, maar deze zijn naar ik hoop een minderheid.
  De beroepsmatige konijnenkwellers zijn nog een graadje erger dan de
  nertsenmishandelaars.
  Ik heb groot respect voor de actiegroep "respect voor dieren".
  De actie tegen het ganzenhoedsterfeestje in Coevorden is niet mijn ding, (er zijn ergere dingen).
  "Respect voor dieren" en dierenbevrijdingsfront ga eens kijken bij die konijnenkwellers.
  Het geeft minder publiciteit....maar meer voldoening als je die konijnen hebt bevrijd!

 • no-profile-image

  Dorien

  Wakker Dier laat ons weer eens duidelijk blijken dat ze het onderste van de maatschappij is. Ze kan alleen maar gaan schelden als hun leefwijze wordt aangetast. Het interesseert hem/haar ook niet als wij uitleggen hoe wij onze dieren houden en dat wij daar van houden. Dat is tegen dovemans oren praten. Laat mij duidelijk zijn ik heb niets tegen mensen die geen vlees eten, dat is ieders vrije keus. Maar als men een sport niet beoevend heeft men ook geen recht van praten.

 • no-profile-image

  Casper Goossens

  Wat een onzin en veel anderen klets eromheen.

  Ik was de eigenaar van de konijnenfokkerij en alles wat in deze lul tekst staat is dus helemaal niet waar. Alle konijnen waren geént tegen myx en vhd enc.. dus gewoon zwets.

  WEG MET WAKKER DIER!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.