Home

Achtergrond 332 x bekeken

Dieren Hoogeveen vermoedelijk dood door stress

De eigenaren van de dierengroothandel Annen Animal Center in Hoogeveen hebben donderdagavond - en nacht uit hun zaak dode dieren laten ruimen.

"Het is niet waarschijnlijk dat de dieren zijn gestorven door de nog onbekende stof. Het ligt meer voor de hand dat stress de doodsoorzaak is'', aldus een gemeentewoordvoerder vanochtend.

Maandag werden tientallen bezoekers onwel nadat ze de dierenzaak hadden bezocht. De oorzaak daarvan is niet bekend. De woordvoerder meldde dat de eigenaren vooral dode vogels hebben aangetroffen. De kadavers werden onder het toeziend oog van een gemeente-ambtenaar en een dierenarts uit de zaak gehaald. Ook het verblijf van de kaaimannen is ontmanteld en weggehaald. Hoeveel dieren zijn overleden, is niet bekend.

De gemeente Hoogeveen en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komen vanmiddag met nieuws over de resultaten van het onderzoek dat naar aanleiding van het incident is ingesteld, zo liet de gemeente weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.