Home

Achtergrond 1 reactie

Dienst Ongeregeld

Het is toch wel toevallig. We hadden het er deze week aan tafel erover: zou Dienst Regelingen (DR) het halen om de melkpremie in december uit te betalen? En ja hoor, het gaat niet door. Het is toch wel knap dat ze het weer klaar krijgen de uitbetalingen zo lang mogelijk uit te stellen. Ik kan me niet herinneren dat wij ooit iets op de vooraf vastgestelde datum betaald hebben ontvangen.

Dat is wel wrang. DR kan straffeloos termijnen overschreiden. Wij worden echter direct gekort als we de gecombineerde opgave, de schapentelling, de aan- of verkoop van toeslagrechten, de aanvraag om derogatie of welke aanvraag dan ook een dag te laat inleveren. En dan gaat het direct om grote bedragen! Daarnaast zijn wij al 2,5 procent generiek gekort op onze toeslagrechten. Kan iemand me het nut en de bedoeling daarvan even uit kan leggen?

Vriendelijk, maar geen rentevergoeding

Het duurt ook altijd ontzettend lang voordat een wijziging in je bedrijf , laat staan een hele verplaatsing, daar correct geregeld is. Dat zijn kwesties van hele lange adem.

Wie je ook bij DR aan de telefoon krijgt, hij of zij heeft het beste met je voor en stelt je gerust dat alles (een keer) goed komt. Dat is vaak ook wel het geval, al ben je zelf toch vaak degene die daar de meeste moeite voor moet doen.

DR moet toch ook net als de belastingdienst kunnen werken? Vooraf betalen en daarna de controle en eventuele verrekening? Ik heb nog nooit meegemaakt dat bij de belastingverrekening geen fikse rentetoeslag zit. Dienst Regelingen kent het woordje rente niet eens.

Jaag de wind en de bezem erdoor

Het is maar goed dat DR een overheidsinstantie is. Was het een echte onderneming dan wilde niemand er zaken mee doen , en was hij allang failliet verklaard. En dan de ene landbouwminister na de andere maar roepen over minder bureaucratie en administatieve lastenverlichting. Het wordt de hoogste tijd dat Gerda Verburg eens de wind en de bezem door DR jaagt! Ik denk dat die (schrik niet) 3.900 werknemers bij LNV zichtzelf wel nuttiger kunnen maken! Zorg dat je eens bij bent met betalingen, want het is hetzelfde als op onze bedrijven: je haalt zomaar het werk niet meer in.

Ik ben het inmiddels zat! Kan dit nou niet anders mevrouw Verburg ? Ik verwacht dat u deze week met een passende en bevredigende oplossing komt, want zo’n Uitdaging gaat u niet uit de weg, toch?
Week 4 zit er weer op, we gaan weer voor week 5. Iedereen weer hardstikke bedankt voor het stemmen en de reacties. Tot volgende week!

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    lano

    juist ja,het is een puinhoop bij DR.
    heb reeds drie keer mei telling 2007 ontvangen. ook toeslagrechten 2006 zijn de ene keer gewoone en dan weer uit de nat res .en de één zegt je ,jemoet ze eens per drie jaar verzilverren.dan na 2 jaar te zijn verstreken komt plots een brief,dat je ze elk jaar vijf jaar lang moet benutten.heb 3.5 recht niet verzilvert keer 450 € dus zal wel foetsie wezen ,vervolgens gaan ze je korten over de verzilverde toeslagen (ik dacht al voldoende bij te hebben gedragen door ze niet verzilvert te hebben) ik erger me rot aan de onwil bij DR om wat krom is recht te zetten en mensen niet te geven waar ze recht op hebben!!!!!!! ze kennen daar maar één recht ,en dat is geen recht!

Of registreer je om te kunnen reageren.