Home

Achtergrond 130 x bekeken

Dertig tips over pyromaan 't Zandt

Bij de politie in Groningen zijn de afgelopen dagen zeker dertig tips binnengekomen over de brandstichtingen in het Groningse dorp 't Zandt.

Dat maakte de politie vandaag bekend. De pyromaan, die daar al enkele maanden actief is, heeft tot nu toe zestien keer toegeslagen in het dorp.

Een politiewoordvoerder benadrukt dat lang niet alle meldingen even bruikbaar zijn. Het gaat volgens hem onder meer om tips van mediums en zieners, die denken meer te weten over de pyromaan. Ook hebben veel tips betrekking op zaken die de politie al wist, voegt hij toe.

Een gisteren gehouden passantenonderzoek in het dorp leverde nog eens vijf extra tips op. Tijdens dit onderzoek zijn in totaal 150 voorbijgangers ondervraagd. De politie besloot passanten te ondervragen omdat het vermoeden bestaat dat de pyromaan overdag zijn doelwitten uitzoekt en vervolgens 's nachts brand sticht.

Er zitten dertig rechercheurs op de zaak. Zij krijgen hulp van tien experts uit onder meer Amsterdam die het onderzoek vanaf de zijlijn volgen en kijken of er nog 'blinde vlekken' zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.