Home

Achtergrond 190 x bekeken

Degelijk Unilever krijgt beloning op beurs

Ondanks de stakingen bij vijf van de zes Nederlandse fabrieken en minder ijsverkopen als gevolg van een slechte zomer in Europa, zijn beleggers positief over de prestaties van het voedingsmiddelenconcern Unilever.

Na de presentatie van de cijfers op donderdag over het derde kwartaal steeg de beurskoers van het concern met 4,5 procent.

Analisten oordeelden dat Unilever een degelijke prestatie heeft neergezet in een moeilijke markt voor voedingsconcerns. Zij wijzen erop dat het concern er redelijk in is geslaagd om de hogere grondstofprijzen te compenseren door hogere verkoopprijzen.

Vee- en visvoerconcern Nutreco zag zijn beurswaarde 7,7 procent dalen. Deze daling wordt toegeschreven aan de mening dat de marges van het concern onder druk staan. Vermogensbeheerder Petercam kwam daarentegen gisteren met een koopadvies voor het aandeel Nutreco, mede omdat de prijs van het aandeel de laatste weken flink is gedaald.

Het Amerikaanse agriconcern Bunge onderging de grootste daling op de beurs. Bunge meldt dat het 750 miljoen dollar (517 miljoen euro) uit de markt wil halen om de schuldpositie te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.