Home

Achtergrond 302 x bekeken

De verdubbelaar

De titel van deze weblog is afgeleid van het thema van alweer de vierde week van de uitdaging. Schaalvergroting, omgeving en risico’s zijn steekwoorden waar ik deze week mee ga slapen en weer wakker wordt.
Met de intocht van Sinterklaas in het vooruitzicht gaan we weer met frisse moed van start met de vierde uitdaging. Het weer laat het ook toe om me deze week volledig te richten tot de opdrachten. Perioden van regen afgewisseld met hagel en niet te vergeten een windkracht waar je u tegen zegt. ’s Avonds lekker bij de verwarming, laptopje op schoot, biertje op 50 cm afstand…Heerlijk!

Opstallen en scheren

Afgelopen zaterdag hebben we het laatste jongvee opgestald. De hevige regenval van de afgelopen week en de kwaliteit van het gras zorgen ervoor dat de omstandigheden niet meer optimaal zijn om nog langer te weiden. Zoals ook al in de nieuwsmail van Boerderij stond: de tijd van het veescheren is weer aangebroken. Op ons bedrijf is dat een ruime dag werk met een ploeg van 4 personen. De uiers weer hygiënisch kaal en geen last meer van smerige staarten tijdens het melken.

Nare discussie over dierenwelzijn

Vanmiddag, op weg naar mijn schoonouders in Wageningen, zoek ik op de radio naar het live verslag van de voetbalkraker Ajax – Feyenoord. Kom ik terecht bij een discussie op radio 1 over het dierenwelzijn in de nederlandse veehouderij. Een stelletje burgers laat zich uit over het wel en wee van het varken. Mensen die amper weten hoe het er aan toe gaat op een agrarisch bedrijf. Jammer dat dit soort gesprekken vandaag de dag overheersen in de wereld die ‘Media’ heet. Overigens erg toevallig dat ik net deze discussie opvang gezien de eerste opdracht van deze week.
Ik heb in ieder geval genoten van de goulash mét varkensvlees.

Voetbal!

Ik zie dat achter me voetbal insite begint. Een programma waarin Johan Derksen met Willem van Hanegem en Jan van Halst het afgelopen voetbalweekeinde evalueren. FC Twente heeft in een matige wedstrijd 2 punten naar Breda gestuurd. Maar één ding is zeker…Fredje (Fred Rutten) blijft! Zoals zaterdagavond mooi op een spandoek stond verwoord; “Waarom naar Eindhoven? Over 2 weken staan we er gewoon boven”!

Ik wens vanaf deze plek mijn deelnemers in het spel een goede week toe! Good goan!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.