Home

Achtergrond 291 x bekeken

De kop is eraf

Het is alweer week 3 van de uitdaging. Deze week staat alles in het teken van de melkveehouderij, interessante vraagstukken passeren de revue. De vraagstukken zijn zelfs zo interessant dat ik moet oppassen dat de antwoorden niet te lang worden. Deze vragen zouden samen een onderwerp voor een eindscriptie kunnen vormen.

Het is nu 22.30, we hebben een half uur geleden nog een koppel kleine zwartbonte kalveren ontvangen. Weer een nieuwe uitdaging! Even kijken of de groep compleet is, paspoorten nakijken, waterbakjes checken en dan gaat het licht uit. Morgenvroeg krijgen ze een portie melk.

Het weer wordt slechter en het vee wordt naar binnen gehaald. Afgelopen weekend hebben we 25 Belgisch Blauwe stieren uit het weiland gehaald en nog 20 kleine Blonde d’Aquitaine stieren gekocht en ontvangen. Zo blijven de hokken gevuld.

Vorige week was een topweek, alle stemmers enorm bedankt! Ook deze week gaat weer super van start, de rode balk groeit weer goed! Het is mooi om te zien dat het aanslaat bij iedereen, het is geregeld onderwerp van gesprek. Voor vandaag zit het werk er weer op dus ga ik uitloggen. Morgen er weer fris tegenaan!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.