Home

Achtergrond 728 x bekeken

De Heus actief in Zuid-Afrika

De Heus Voeders heeft het Zuid-Afrikaanse Nutrex KZN overgenomen.

Dit bedrijf is gevestigd in KwaZulu Natal. Met de overname is een grote stap gezet in het opbouwen van een dominante marktpositie in Zuid Afrika, zo meldt het bedrijf.

Het is de bedoeling om met het bestaande management van Nutrex de kansen te benutten die in de markt aanwezig zijn en haar positie verder te versterken.

De overname van Nutrex past in de internationale groeistrategie van De Heus. Hierbij wordt gefocust op lokale aanwezigheid en het realiseren van groei in de markten met een sterke concentratie in de (intensieve) veehouderij. Zuid Afrika biedt deze kansen volgens De Heus.

Nutrex heeft haar productiefaciliteit en hoofdkantoor in Camperdown, 60 kilometer ten westen van Durban. Er werken 66 mensen en de fabriek heeft een jaarproductie van ongeveer 100.000 ton. Er is inmiddels een door De Heus goedgekeurd voorstel om in de loop van 2008 deze capaciteit te verdubbelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.