Home

Achtergrond 255 x bekeken 10 reacties

Cramer wijst halvering veestapel af

Aan een onderzoek naar de halvering van de veestapel heeft minister Cramer (VROM) geen behoefte.

Het voorstel van de Partij voor de Dieren (PvdD) om daar een studie aan te wijzen wijst ze af. De PvdD wil halvering van de veestapel vanwege de voor het klimaat schadelijke broeikasgassen. Bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van VROM wilde de partij 1 miljoen euro vrij maken voor een onderzoek naar een warme sanering van de veehouderij.

Cramer heeft vanochtend ontraden het amendement aan te nemen waarin de financiering voor het onderzoek wordt geregeld. Het amendement zal bij de stemmingen vrijwel zeker worden verworpen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H.van der Struik

  Het lijkt me veel verstandiger om de PvdD te halveren, en de rest voor onbepaalde tijd op te sluiten in een gesloten inrichting.Het is toch te zot voor wworden dat zulke artiesten in onze regering zitten.

 • no-profile-image

  Judit

  Toon aan de Grens is een stotteraar of lijdt aan woorddiarree 1 (één) keer berichten gaarne; dit is woord- en ruimteverspilling en onzinnig. En... ach, laten we het maar niet over het belastinggeld hebben dat wordt weggesmeten bijvoorbeeld de miljarden aan de (ongebruikte) Betuwelijn, de varkensgletsjer, de zogenaamde wederopbouw in Afganistan, de dure hobby's van het koningshuis..... en nog veel en veel meer. Tja, aangezien de minister van Landbouw zo onwetend is en blijkbaar haar ambtenaren ook, dat ze niet eens wat simpele vragen kunnen beantwoorden en hulptroepen moeten aanstellen daar kan de PvdD ook niets aan doen. Het is wel weer goed voor de werkgelegenheid, en dus ook voor de economie, toch???

 • no-profile-image

  Willem

  Ja, als de PvdD al in de regering kan komen dan is het niveau van ''onze'' regering gezonken tot onder het grondwater. Tis triest gesteld in ons land met zo'n regering.

 • no-profile-image

  ton

  Dat de PvdD in de regering komt is pure democratie, en deze democratie moet ook zo blijven. Je kunt de zaak ook van de positieve kant bekijken. Zowel minister Verburg alsook minister Cramer geven er blijk van dat ze over realisteitszin beschikken ondanks argumenten van de PvdD welke puur op emotie gestoeld zijn. Daar kunnen we als agrarische sector voor in de handjes klappen. Het is wel eens anders geweest.
  Ik wil verder geen woorden vuil maken aan de PvdD.

 • no-profile-image

  Arend

  Stuur ze maar naar polen,nederland is veels te duur om al die lichten te onderhouden.

 • no-profile-image

  toon

  De PvdD heeft ons als belastingbetalers al veel te veel geld gekost. Laat ons er nog 1 geld aan uit geven en het hele zootje opdoeken want ik heb nog niet 1 zinnige opmerking uit die hoek gehoort.

 • no-profile-image

  beter

  Beste H. van der Struik. De PvdD zit niet in de regering, maar heeft 2 zetels in de 2e kamer.

 • no-profile-image

  H.van der Struik

  u HEEFT INDERDAAD GELIJK,  U heeft inderdaad gelijk, gelukkig zitten ze niet in de regering dus het allemaal nog erger gekund.Neemt niet weg dat ze behoorlijk in de picture staan en met hun kamervragen die naar het schijnt het ministerie van LNV al 342000 euro te hebben gekost.Naar Polen sturen vind ik ook niet fair, wat gij niet wilt dat u geschiedt........

 • no-profile-image

  Knor

  Lekker makkelijk he, Judith. Iemand pakken op bijzaken. Net zoals pvdd doet trouwens. Maar Toon heeft gelijk, er komt geen enkele zinnige opmerking uit die hoek waarmee wij als voedselproducenten verder mee kunnen, net als bij jou.

 • no-profile-image

  Arend

  ...doe dat ook een ander niet!!!Lijkt mij een prima lijfspreuk voor alle beleidsmakers in Den Haag en Brussel.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.