Home

Achtergrond

Coalitiepartijen eens over aanpak topinkomens

De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie lijken het eens te zijn geworden over de aanpak van topinkomens. Een kabinetsvoorstel om vanaf 2009 de aftrek voor pensioenpremies te beperken voor hoge inkomens gaat van tafel.

Daarvoor in de plaats komt het zwaarder belasten van gouden handdrukken en bonussen in het bedrijfsleven. Daarmee wordt voldaan aan een eis van het CDA dat grote moeite had met het pensioenvoorstel.

Volgens de christendemocraten is dat plan schadelijk voor het vestigingsklimaat en raakt het te veel mensen. Het aanpakken van excessieve beloningen komt in de ogen van het CDA meer tegemoet aan de maatschappelijke onrust.

De Tweede Kamer praat vandaag de hele dag over het belastingplan van het kabinet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.