Home

Achtergrond 164 x bekeken

Carnavalsseizoen begonnen

Om precies 11.11 uur is zondag de elfde van de elfde in Limburg het carnavalsseizoen begonnen. In Venlo werd dit met veel gerstenat gelardeerde gebeuren gemarkeerd door het afschieten van elf kanonschoten.

Ook in Roermond en Sittard drommen honderden carnavalsvierders samen rond de biertappunten om de dorstige kelen te smeren, onderwijl mee ,,sjoenkelend'' op de Limburgstalige carnavalsmuziek.

De vele duizenden die onderweg zijn naar het Vrijthof in Maastricht moeten tot 12.30 uur wachten voor de muzikanten daar op de bühne hun feestvreugde over het kleurrijk uitgedoste publiek uitstorten. In verband met de zondagsrust wachten de Maastrichtse carnavalisten tot de heilige missen zijn afgelopen in de naburige kerken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.