Home

Achtergrond 338 x bekeken 2 reacties

Canada niet, wel een Canadees

Tja, de opdracht van donderdag sluit wel helemaal aan bij de keuze waar ik al eens eerder voor heb gestaan. Mijn keuze om te kiezen voor het vertrouwde leven in Nederland of het nieuwe leven in Canada.

Voor de buitenlandse stage vanuit de HAS ben ik naar Canada gegaan. Topigs heeft toen drie bedrijven voor mij uitgezocht, waar ik in Canada naar toe zou kunnen gaan. Het bedrijf van familie van den Corput viel me op, omdat ze een groot bedrijf (toen 1.200 zeugen, inmiddels 2.000 zeugen) hebben en vier kinderen. Dat leek me wel gezellig!

En ja, het was inderdaad heel gezellig. Voor Dion en mij was het al binnen een week duidelijk dat we voor elkaar bestemd waren. We hebben dan ook drie ontzettend leuke maanden gehad. In die drie maanden heb ik veel nagedacht over het leven in Canada. Het is er heel mooi, uitgestrekt, lekker weer en grote bedrijven. ’s Morgens hadden we vaak al het werk van de zeugen al gedaan, en dit met vier man. Waardoor er nog tijd was om op het land te werken. Het bedrijf is gewoon super ingericht, goede looplijnen en een goede kijk op de gezondheid. Het is dan ook een SPF subfokbedrijf.

Maar goed, het einde kwam dichterbij en de beslissing dus ook. Het is geen beslissing die je zomaar kunt maken. Dion en ik kende elkaar pas drie maanden, dus het zou gek zijn als ik dan al wist dat ik mijn leven in Nederland wilde laten voor wat het was. Ik ben naar huis gegaan en heb er nog heel veel over nagedacht. Maar mijn gevoel bleef zeggen dat ik in Nederland moest blijven. En soms moet je gewoon je hart volgen.

Het grootste nadeel van Canada was voor mij het sociale leven. Je gaat daar niet even op de fiets naar de stad om met vrienden een terrasje te pikken en je gaat ook niet zomaar op stap in de stad. En met mijn familie samen eten of barbecue-en of even langs gaan bij een van mijn zussen dat is mij allemaal erg veel waard.

Dit alles heeft er toe geleid dat ik voor Nederland heb gekozen. Dion heeft daardoor, tegen al mijn verwachtingen in, zijn leven in Canada opgegeven. En woont nu dus al twee jaar met mij in Nederland. Of ik nog ooit in Canada zou gaan wonen? Ik zeg nooit, nooit…! Een ding is in ieder geval zeker, Dion en ik horen bij elkaar!

Bekijk de foto's van het bedrijf van Dions ouders

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Deze vragen zijn wel op je lijf geschreven zeg. Goede antwoorden en mooi filmpje!

 • no-profile-image

  rinij

  Hanneke heel sucses met de uitdading
  heel veel geluk voor de toekomst
  groetjes Rinij

Of registreer je om te kunnen reageren.