Home

Achtergrond

CZAV betaalt 1,4 miljoen euro terug

De Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) geeft ruim 1,4 miljoen euro terug aan de afnemers van gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en voer.

De coöperatie geeft de korting omdat het laatste boekjaar positief is afgesloten.

CZAV heeft meer gewasbeschermingsmiddelen verkocht omdat akkerbouwers vanwege de weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen meer moesten spuiten. Bovendien moesten de boeren meer voor de middelen betalen. CZAV geeft de boeren een nakorting van 6 procent op fungiciden, 4 procent op insecticiden en 1 procent op herbiciden. “De nakorting compenseert de prijsstijging volledig”, stelt de coöperatie.

CZAV geeft ook achteraf een extra korting op kunstmest en voer. Voor meststoffen geldt een nakorting van 5 euro per ton KAS en €2,50 per ton NP 26-14. Voor voer komt de nakorting op 2 euro per ton. In totaal betaalt de coöperatie 1,4 miljoen euro terug aan haar klanten.

Of registreer je om te kunnen reageren.