Home

Achtergrond

CDA wil parlementaire enquête naar misdaad

Het CDA wil een parlementaire enquête naar de banden en de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld.

CDA-fractieleider Pieter van Geel in de Tweede Kamer zal daarvoor vandaag pleiten tijdens een partijcongres in Utrecht. Zijn woordvoerder heeft een bericht van die strekking van de NOS bevestigd.

Van Geel wil dat er bijvoorbeeld wordt gekeken naar de vastgoedsector en naar advocaten en notarissen. Hij denkt dat de criminele onderwereld steeds verder in de maatschappij doordringt. De politiek zou in beeld moeten brengen wat er precies aan de hand is.

Een parlementaire enquête, waarbij getuigen onder ede gehoord mogen worden, is volgens de CDA-fractieleider daarvoor een geschikt instrument. De uitkomst van het onderzoek moet uitwijzen of en welke maatregelen er moeten komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.