Home

Achtergrond 166 x bekeken

CDA wil opheldering over Zuiderzeespoorlijn

Het CDA in de Tweede Kamer heeft duidelijkheid gevraagd na uitspraken van vicepremier André Rouvoet die erop wijzen dat het kabinet definitief afziet van de Zuiderzeespoorlijn.

Op een bijeenkomst van zijn partij, de ChristenUnie, maandag in Dokkum zou Rouvoet hebben gezegd dat dit snelle spoor geen haalbare kaart meer is. De ChristenUnie heeft volgens hem zo lang mogelijk vastgehouden aan de door het noorden gewenste verbinding, meldde de Leeuwarder Courant vandaag.

Het noorden moet nu worden gecompenseerd met versterking van zijn economie. De onderhandelingen met verkeersminister Camiel Eurlings daarover zijn in een afrondende fase, aldus Rouvoet. "Wij nemen geen afstand van de ZZL. Wij willen duidelijkheid'', aldus CDA-verkeerswoordvoerder Ger Koopmans.

In het regeerakkoord rept de coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie nog wel van een Zuiderzeelijn, maar tegelijk van compensatiemaatregelen als de lijn niet voldoende rendement opbrengt.

Rouvoet liet via een woordvoerder weten dat hij in Dokkum op vragen van een journalist alleen heeft gewezen op de afspraken in het regeerakkoord over de ZZL. Hij heeft niet op het overleg tussen Eurlings en de noordelijke provincies vooruit willen lopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.