Home

Achtergrond

CDA en PvdA op verlies in peiling

Coalitiepartijen CDA en PvdA staan op verlies in de wekelijkse politieke barometer van Interview/NSS en het tv-programma Nova.

Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zou het CDA 37 zetels halen. Dat zijn er twee minder dan vorige week en vier minder dan het huidige zetelaantal in het parlement. De PvdA verliest ook twee zetels in vergelijking met vorige week en heeft met 24 zetels er negen minder dan bij de verkiezingen vorig jaar.

De kleinste coalitiepartij ChristenUnie staat in de peiling stabiel op zeven zetels, een meer dan nu in de Kamer. De SP boekt in de peiling twee zetels winst en komt uit op twintig. De socialisten hebben nu 25 zetels in het parlement. Voor de VVD is er een zetel winst, maar de vijftien zetels betekenen nog altijd een verlies van zeven in vergelijking met de laatste stembusgang.

In de peiling van vrijdag staat de Partij voor de Vrijheid op dertien (nu negen in de Kamer), GroenLinks op zeven (nu ook zeven) en D66 op vier (nu drie). De SGP en de Partij voor de Dieren staan stabiel op twee zetels, net als nu in het parlement. Trots op Nederland, de beweging van Rita Verdonk, komt vrijdag uit op negentien zetels, een minder dan vorige week.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.