Home

Achtergrond 1 reactie

CDA Twenterand tegen komst megabedrijven

Het CDA Twenterand is tegen de komst van mega-varkensbedrijven in de Landbouw Ontwikkelingsgebieden in de omgeving van Vroomshoop.

"Wij zullen alles doen wat in ons vermogen ligt om de bouw van de zogenoemde "varkensflats" te voorkomen", meldt de CDA-fractie in een verklaring. Wel wil het CDA in de LOG-gebieden ruimte bieden aan lokale boerenbedrijven, die onder meer door natuurwetgeving in de knel dreigen te komen.

Het CDA spreekt zich nadrukkelijk uit tegen het beschikbaar stellen van vergunningen aan mega-varkensbedrijven, zoals bijvoorbeeld Family Farmers, die op geen enkele manier een sociaal economische binding hebben met de gemeente Twenterand. "Wij zullen er alles aan doen om de vestiging van dit soort bedrijven te voorkomen. Zo willen we dat alle gemeentelijke juridische mogelijkheden daarvoor worden ingezet."

Het CDAvindt dat de LOG-gebieden in de gemeente Twenterand alleen mogen worden ingezet voor lokale bedrijven, die in andere delen van de gemeente door bijvoorbeeld natuurwetgeving in de knel dreigen te komen. "In onze visie is dat steeds de doelstelling geweest bij de invoering van de reconstructiewet en daarom willen we die ruimte bieden, als het om aanvaardbare schaalgrootte gaat."

Eén reactie

 • no-profile-image

  gait

  Mensen van buiten de gemeenschap weren is geen goed idee.
  Wat te doen als iemand uit de eigen gemeenschap meent naar een megabedrijf te moeten groeien?
  Beleid moet dus gericht zijn op de uitbreiding die op die plaats verantwoord en acceptabel is.En dat is een lastige kwestie.
  Je zou kunnen besluiten om voor bedrijven boven een bepaalde omvang alleen vestiging op industrieterreinen toe te staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.