Home

Achtergrond

Burger King maakt meer winst

Burger King, de op een na grootste fastfoodketen ter wereld, heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een nettowinst geboekt van 49 miljoen dollar tegen 40 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet steeg met 10 procent tot 602 miljoen dollar. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf vandaag bekend.

Burger King kon profiteren van een sterke verkoop van onder meer nieuwe kipsandwiches en promotieacties van de bioscoopfilms The Simpsons en Transformers. Verder werden de openingstijden van een aantal restaurants verlengd om de verkoop later op de avond te stuwen.

In het afgelopen jaar opende Burger King 146 nieuwe restaurants, waarmee het totaal uitkomt op 11.290. Aartsrivaal McDonald's telt wereldwijd meer dan 40.000 vestigingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.