Home

Achtergrond 159 x bekeken

Britten kiezen belachelijkste wetten

Het is personen bij wet verboden te overlijden in de Britse parlementsgebouwen.

Dat weinig bekende justitiële gebod heeft de twijfelachtige eer uitverkoren te worden als meest belachelijke wet van het land. Dat meldde de Britse zender BBC vandaag.

Bijna 4000 mensen werd gevraagd om de belachelijkste wetten te selecteren uit een door de omroep opgestelde shortlist. "Het is een daad van verraad om een postzegel met daarop de beeltenis van de Britse koning of koningin ondersteboven te plakken'', kwam op de tweede plaats.

Een eervolle derde stek was weggelegd voor de bepaling dat het vrouwen in Liverpool niet toegestaan is topless in het openbaar te verschijnen behalve als ze werken als bediende in een winkel voor tropische vissen.

Andere bizarre veelal oude wetsartikelen gingen onder meer over het verbod op eten van pasteitjes op eerste kerstdag. Daarnaast hebben zwangere vrouwen in het Verenigd Koninkrijk het wettelijk recht hun behoefte te doen op elke plek die ze maar willen, inclusief de helm van een politieman.

Internationaal scoorde de Amerikaanse staat Ohio het hoogst met haar verbod vissen dronken te voeren. Op de tweede plaats komt een draconische bepaling in Indonesië dat de straf voor masturbatie onthoofding is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.