Home

Achtergrond

Britten bezorgd over toekomst proefstation East Malling

De Britse tuinbouw maakt zich zorgen over het voortbestaan van East Malling Research, omdat hoogstwaarschijnlijk een groot aantal banen bij dit proefstation in Kent moet verdwijnen.

Oorzaak is de afbouwende overheidsfinanciering. Dit meldde het Britse blad Horticulture Week onlangs. Volgens het blad zou East Malling Research, waar boom- en fruitteeltonderzoek een belangrijke plek inneemt, hebben besloten 11 onderzoekers in aanmerking te laten komen voor een afvloeiingsregeling.

East Malling Research is 202 ha groot en er zijn ongeveer 40 onderzoekers werkzaam. Het proefstation was tot 2004 een publieke organisatie die gefinancierd werd door Defra, het Britse landbouwministerie. In dat jaar werd het proefstation een private organisatie en werd met Defra afgesproken dat ze vanaf 2010 financieel op eigen benen moest staan. Jaarlijks ontvangt East Malling nog omgerekend €43 miljoen aan overheidsgelden, vanaf volgend jaar wordt deze financiering afgebouwd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.