Home

Achtergrond 243 x bekeken

Britse veehouder betaalt voor bestrijden veeziekte

De Britse minister voor plattelandszaken Hilary Benn wil dat veehouders gaan meebetalen aan de kosten ter preventie en bestrijding van veeziekten.

Volgens de boeren gaat hen dat zeker 60 miljoen euro per jaar kosten. "Sommigen hebben me aangeraden hier nu niet mee aan te komen gezien de problemen van de afgelopen maanden. Maar de huidige regeling is onhoudbaar. Dit jaar geven we zeker 600 miljoen aan overheidsgeld uit aan diergezondheid en dierenwelzijn en dat is zonder de extra kosten voor de recente uitbraken van dierziekten," aldus Benn in een toespraak voor de Farming for the Future-conferentie.

Benn wil het systeem zo hervormen dat zij die het meest profiteren van goedbeheerste risico’s een centrale rol spelen bij de besluitvorming en bijdragen aan de kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.