Home

Achtergrond

Brits rapport dringt aan op beter bomenbeleid

Britse groenvoorzieners kijken uit naar een onderzoeksrapport dat Britse overheden moet aansporen een beter bomenbeleid te voeren.

Met name in de stedelijke gebieden worden bomen namelijk bedreigd door bezuinigingen, gebrek aan groenkennis en onderhoud.

Dat blijkt uit een recente uitgave van het Britse blad Horticulture Week op stedelijke beplantingen in Groot-Brittannië. De uitgave is een voorproefje op een onderzoeksrapport dat eind deze maand uitkomt. Dit rapport, getiteld 'Trees in Towns II', wordt op de Britse grootgroenmarkt gezien als het belangrijkste rapport sinds decennia over de kwaliteit van het bomenbeleid.

Het rapport zal tien aanbevelingen doen voor meer en duurzamer groen in de straat. En zulk groen is broodnodig, aldus groenvoorzieners, want het is al jaren slecht gesteld met het beleid. Overheden hebben steeds minder geld over voor aanplant en onderhoud, wat gepaard gaat met een kennisgebrek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.