Home

Achtergrond 263 x bekeken

Brits Tate & Lyle in trek op aandelenbeurs

Voor het Britse suiker- en zoetstoffenconcern Tate & Lyle was er deze week eindelijk weer eens een lichtpuntje op de aandelenbeurs in Londen. Mede omdat een investeringsgroep zijn belang in het concern wilde uitbreiden herstelde de beurswaarde flink.

Ondanks een koersherstel van ruim 7 procent is Tate & Lyle nog steeds veruit de grootste verliezer dit jaar in de AgD-beursindex. Mede door drie winstwaarschuwingen eerder dit jaar leverde het aandeel in de voorafgaande maanden meer dan 40 procent in ten opzichte van eind 2006.

Ook de andere suikerconcerns hebben het dit jaar zeer moeilijk op de aandelenbeurzen, mede onder invloed van de Europese suikerhervorming. Het Deense Danisco noteert een koersverlies van bijna 20 procent, terwijl het Duitse Südzucker bijna 14 procent in waarde is gedaald.

Voedingsconcern Unilever was ook een positieve uitschieter op de beurs die ondanks de kredietzorgen in de beleggingswereld toch behoorlijk positief was voor de voedingsbedrijven deze week. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs legde de basis voor de koerswinst van Unilever. De zakenbank haalde Unilever van zijn verkooplijst af en dat stimuleerde beleggers tot meer aankopen en dus hogere koersen.

Grote koerswisselingen waren er in de afgelopen week ook voor het Amerikaanse vleesconcern Tyson Foods en het agriconcern Bunge. Uiteindelijk bleven de gevolgen over de hele week gezien redelijk beperkt. De kwartaalcijfers die Tyson Foods deze week bekendmaakte kwamen redelijk overeen met de verwachtingen van analisten en met de eerdere voorspellingen van het concern zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.