Home

Achtergrond

Breda vervangt zieke en oude bomen door jonge aanplant

De gemeente Breda start vandaag, verspreid over de hele stad, met het rooien van 200 oude en zieke bomen en 220 boomstronken.

Er komen zoveel mogelijk nieuwe bomen voor in de plaats. Gebeurt dit niet, dan gaan de zieke bomen en boomstronken grote overlast geven en soms gevaarlijke situaties opleveren.

Waar het kan plant de gemeente zoveel mogelijk jonge bomen terug. Alleen waar onvoldoende ruimte is, vindt geen herplant plaats. Dat is bijvoorbeeld het geval bij smalle straten en trottoirs. Ook plant de gemeente soms geen bomen terug om bestaande bomen de kans te geven zich beter te ontwikkelen.

De gemeente gaat eerst de 200 oude en zieke bomen vellen. Begin 2008 gaat de gemeente de boomstronken verwijderen. Vervolgens gaat de gemeente de jonge bomen die hiervoor in de plaats komen zo snel mogelijk na het verwijderen van de boomstronken planten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.