Home

Achtergrond 293 x bekeken

Boskoopse rotonde is officieel geopend

In Boskoop is gisterenmiddag de turborotonde in de N207 officieel geopend. Dit meldt de website leiden.westonline.nl.

De rotonde met meerdere rijstroken verbindt de provinciale weg met de Halve Raak, een belangrijk onderdeel van de toekomstige oostelijke rondweg van Boskoop. Deze moet de bereikbaarheid van het boomkwekersgebied van Boskoop-Oost verbeteren, waardoor het zware verkeer niet meer door het dorpscentrum hoeft. Het verkeer kan nu sneller van Boskoop-Oost naar de A12 of de N11.

De nieuwe rotonde is de eerste onderheide rotonde van Nederland. Hij rust op 800 heipalen om verzakken in de slappe veenbodem te voorkomen. Het bedrijfsleven heeft één miljoen euro bijgedragen aan het verkeersplein. De rotonde draagt de naam van Johan Baas, de overleden boomkweker die zich bij het bedrijfsleven en de politiek sterk heeft gemaakt voor de rondweg. Het autoverkeer op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop heeft tijdens de aanleg ongeveer zes maanden hinder ondervonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.