Home

Achtergrond

Bos ontkent uitruil ontslagrecht en topinkomens

Minister Wouter Bos van Financiën heeft vandaag ontkend dat de coalitiepartijen een uitruil overwegen tussen de versoepeling van het ontslagrecht en de voorstellen om de topinkomens aan te pakken.

"Ik zit in de politiek, niet in de koehandel'', zei Bos na een spoedoverlegje met de Tweede Kamer. "Er is niet sprake van een uitruil. Beide onderwerpen zijn op zichzelf al gecompliceerd genoeg.''

De PvdA-vicepremier reageerde op mediaberichten dat het CDA bereid zou zijn het ontslagplan van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) te laten vallen als het kabinet bereid is met alternatieven te komen voor een aantal fiscale maatregelen tegen de topinkomens.

Het plan van CDA-minister Donner om het voor bedrijven makkelijker te maken personeel te ontslaan, is voor de PvdA onbespreekbaar. Het CDA heeft grote moeite met het beperken van de fiscale aftrek van pensioenpremies voor de hogere inkomens en het extra belasten van eigenaren van zeer dure huizen.

Bos zei alle ophef in de media over de politieke problemen in de coalitie "met een korreltje zout'' te nemen. "We willen er met elkaar uitkomen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.