Home

Achtergrond

Boeters Glastuinbouwprojecten failliet

Boeters Glastuinbouwprojecten in De Lier is failliet verklaard.

Het faillissement is vorige week uitgesproken. Voor zustermaatschappij Boeters Tuinbouwsystemen is surséance van betaling aangevraagd, aldus de curator.

Boeters Glastuinbouwprojecten B.V. is een leverancier van diverse kastypen in binnen- en buitenland, doet turn-key projecten en doet in scherminstallaties. Het familiebedrijf bestaat meer dan 75 jaar en is in 1928 opgericht.

Volgens een medewerker van de curator in Pijnacker, die bevoegd is om het beheer te voeren over het bedrijf, is nog niet duidelijk of en hoeveel glastuinbouwbouwprojecten er bij telers in de knel komen. "Dat moet de komende tijd duidelijk worden."

Volgens een kassenbouwer die anoniem wil blijven, heeft Boeters nog wel enkele projecten bij telers lopen. Bij Boeters in De Lier was niemand bereikbaar voor commentaar.

"Het is triest voor dit bedrijf", zegt Harry van der Arend, secretaris van de Avag, de brancheorganisatie van de Nederlandse kassenbouw- en installatiesector. Hij heeft niet meer aanwijzingen dat er meer kassenbouwers momenteel in financiële problemen zitten. "De kassenbouwers hebben het druk dit jaar",zo zegt hij.

Wat volgens Van der Arend wel voor problemen zorgt bij kassenbouwers is de toenemende grootschaligheid van de glastuinbouwprojecten van de laatste jaren. "De planning kan hierdoor eerder grote problemen opleveren. Immers, als er een project uitloopt, komen kassenbouwers in de problemen met de afspraken met hun onderaannemers."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.