Home

Achtergrond

Boerenprotest in Brussel tegen agro-industrie

Ongeveer honderdvijftig boeren, vooral uit Frankrijk en Spanje, hebben vammiddag in de Europese wijk van Brussel betoogd voor een ander gemeenschappelijk landbouwbeleid.

De boeren vinden dat het landbouwbeleid vooral is toegesneden op de agro-industrie en niet op de boer. In Brussel kwamen de landbouwministers van de 27 lidstaten bijeen. De voorzitter van de landbouwraad, de Portugese minister Jaime Silva, had een kort onderhoud met enkele betogers.

De betoging werd georganiseerd door Franse en Spaanse boerenorganisaties. "Nu de landbouwministers het beleid voor de komende jaren uittekenen, moeten wij hen duidelijk maken dat het beleid door Europa moet worden bepaald en niet door de WTO", aldus de Franse woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.