Home

Achtergrond 240 x bekeken 3 reacties

Boerenbonden in actie tegen Dienst Regelingen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) houden vanmiddag een ludieke protestactie tegen de late uitbetaling van de melkpremies door de Dienst Regelingen.

Dit hebben beide bonden bekendgemaakt. De bonden vinden het onacceptabel dat boeren dit jaar zomaar opeens veel langer moeten wachten “op een substantieel deel van hun inkomen”, zoals de NMV het uitdrukt. Met de actie bij het kantoor van DR in Deventer willen ze de ambtenaren vanmiddag iets harder laten werken, zodat de toeslagen misschien toch sneller komen, vertelt NMV-voorzitter Peter ten Hoeve.

Hij ontdekte dat de DR overigens best snel kan reageren. Ten Hoeve: “Op ons persbericht volgde heel snel een telefoontje of we konden praten. Als ze nou ook zo snel waren met het betalen van de toeslagen…”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  DR moet een rentevergoeding betalen wanneer ze te laat uitbetaald.
  Ik ga ervan uit dat het "Brusselse geld" ergens door hen geparkeerd wordt zodat ze een goede rente ontvangen. Ze moeten bij DR niet beloond worden voor een late uitbetaling. Bovendien kost het de boeren toch ook rente dat ze de bedragen waar ze recht op hebben te laat ontvangen.

 • no-profile-image

  Paul

  Nou, die uitnodiging moet je natuurlijk niet afslaan, als je met praten een paar maanden eerder uitbetaald kunt krijgen.

 • no-profile-image

  gerrit

  Tis toch maar weer de NMV en de NAV die voor haar leden op komt........ Helaas zie je de LTO in geen wegen of velden....

Of registreer je om te kunnen reageren.