Home

Achtergrond

Boerenbond introduceert Blaas minitunnel

BoerenBond Helden Agro introduceert een Blaas minitunnel. De kosten zijn circa 60 eurocent per strekkende meter.

De tunnels bestaan uit 2 lagen transparante thermische folie van 70 mu. De onderste laag ligt op de rug op de zwartwitte folie, is 1,40 meter breed en bevat zakjes voor zand. De bovenste laag zit geseald aan de onderste en is 1,80 meter breed.

De luchtaanvoer gaat via een slurf. Een ventilator van 12 duizend kuub moet zeker 2 hectare kunnen opblazen, want de tunnels bevatten per hectare 4 duizend kuub lucht.

Ten opzichte van gewone minitunnels vraagt het plaatsen minder arbeid. Ze zijn ook minder windgevoelig en het is mogelijk er met oogstwagens in te oogsten. De eerste praktijkervaringen volgen in 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.