Home

Achtergrond 358 x bekeken 56 reacties

Boeren krijgen bedrijfstoeslagrechten later

Boeren krijgen hun bedrijfstoeslagrechten (730 miljoen euro) dit jaar later betaald dan vorig jaar.

Toen mocht de Dienst Regelingen van het ministerie van landbouw, die belast is met het uitkeren van de toeslagrechten, in december nog een voorschot van 75 procent uitbetalen. Dit jaar krijgt 25 procent van de boeren het totale bedrag van de toeslagrechten in december. De overige boeren moeten mogelijk tot eind juni volgend jaar wachten op hun toeslagrechten.

Vooral voor de melkveehouders is de late uitbetaling van de toeslag rechten een forse domper. Zij kregen tot vorig jaar 392,5 miljoen euro aan melkpremies, die het Productschap Zuivel in december uitbetaalde. Door de ontkoppeling van de melkpremies van de daadwerkelijke melkproductie en de omzetting naar bedrijfstoeslagrechten, is de uitbetaling daarvan bij de Dienst Regelingen van LNV terecht gekomen. Die Dienst kan de toeslagrechten uitbetalen tussen 1 december en eind juni en hoeft daar geen rente over te betalen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO..! wanneer en waar moeten we onder jullie aanvoering de barricaden op?
  Doen ambtenaren ook als ze benadeeld worden.

 • no-profile-image

  Bob, de ware ondernemer

  Boeren horen markgericht te ondednemen. Al deze reacties tonen aan dat melkveehouders steuntrekkers zijn. Het zijn net verwende kinderen.

 • no-profile-image

  willie

  Veel bedrijven hebben gerekend op de toeslagen, nu ze dit niet krijgen in december zullen er veel bedrijven financiele problemen!
  Ik hoop maar voor DR dat ze dit terug draaien en de boeren steunen ipv ontsteunen.

 • no-profile-image

  arend

  Het wordt tijd dat de boeren is echt een keer in opstand komen, ons wordt altijd een oor aangenaaid. Dankzij de bureaucratie. Eens een keer echt actie.

 • no-profile-image

  koe met 5 uiers

  Als de heffingsrente 7 % is die we erover heen krijgen heb ik er wel vrede mee, maar dat zal wel niet het geval zijn, dus landbouworganisaties op de bres voor de rente vergoeding!!!

 • no-profile-image

  Kippenboer, dan had je melkveehouder of akkerbouwer moeten worden met daaraan gekoppeld het gebruik van landbouwgrond. Niet zomaar wat lullen joh

 • no-profile-image

  ab

  Strookt het later betalen met normen, waarden en respect waar het regeringsbeleid op gericht is???

 • no-profile-image

  Melkveestra

  Boter bij de ..... Dit kunnen we niet
  over onze kant laten gaan. k Ben
  van beide lid, ga ervan uit dat er aktie
  komt.

 • no-profile-image

  Arend

  13,2% Zozozo Vlimmen toch.Jou inkomen lijkt onze onkosten wel,blijven maar doorstijgen.Als de ambtenaren allemaal zo rijk zijn kunnen zij dat noordzee eiland wel betalen.Komt nederland aan Engeland vast te liggen gaan we in de toekomst allemaal links rijden en betalen we poolse aardappelen in ponden.Want als het zo door blijft gaan dat de agrarische sector op deze hondsonbeschofte manier word behandeld door allerlei instanties organisaties produktschappen en overheden,blijft er niet een boer over.De groeten.

 • no-profile-image

  José Loonen

  Ja het is te gek voor woorden, om zoiets nu al te schrijven, regel en trek een strak plan bij DR.
  Thuis zorgt de ondernemer er ook voor dat elke Euro er 1 is bij elke investering, en daar wordt aan gewerkt nu en altijd.
  Echt weer zo'n ambtelijk apparaat,niet zaniken kom op werk eraan, als jullie maar willen dan is dit zo gepiept. Weet je hoe het moet gewoon geen salaris voordat onze toeslagrechten binnen zijn dan weet ik zeker, dat er gewerkt werd.
  Wij allemaal als ondernemers echt geen watjes en willen recht zoals iedere werknemer die ook zijn vak geld en salaris ontvangt.

 • no-profile-image

  Wim Roeterdink

  Ik denk dat de belangenorganisaties zoals LTO en NMV nu echt moeten opstaan om onze belangen te dienen want het is net als de andere mensen die hierop een reactie geven de reinste onzin en flauwekul omdit later uit te betalen .Het is net als een werknemer rekent op vakantiegeld omdat hij/zij dit geld hard nodig heeft om of achterstallige rekeningen of een inverstering te doen en dan het geld doodleuk een halfjaar later ontvangd.
  Bij de werknemers kreeg je dan een opstand/staking en wij veehouders moeten dit dan maar weer gewoon accepteren .
  Wat een wangedrag bij DR!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  willie wortel

  tja manne , zo te hooren krijgen jullie nog wat van DR., financieel dan he bedoel ik. het enige dat ik van ze krijg is een puntkop, herinneringen wegens te laat insturen, en kommentaar dat de percelsnummers niet kloppen (ze hebben zelf m'n perceel niet genummerd!). dus niet zeike gewoon doormodderen, , okee manne?
  LTO = L. iegen T.egen de klippen O.p fijne dagen straks. :-)

 • no-profile-image

  de Boer

  Eerst maken ze melkveehouders lekker met melkpremie of toeslagrechten. Vervolgens gaan ze het later uit betalen en over vijf jaar is de hele melkpremie (en andere toeslagrechten). In het bedrijfleven rekenen met 12% vorderingsrente per jaar over dit soort bedragen, maar nee DLV kan dit bedrag rustig een half jaar vast houden. Toch al snel een bedrag van 1100 euro voor de gemiddelde melkhouder. LTO...... wat is dat????????

 • no-profile-image

  walgt van Dienst Regelingen

  Ja hoor leuk is dat weer, moet je zelf de belasting eens een paar maanden later betalen!

 • no-profile-image

  stefan

  hey Vlimmen, Bovenscheveen jij bent zeker een van die ambtenaren die de hele dag zit te kijken wat voor reactie heeft die boer en kan ik daar lekker op reageren klootzak ga iets nuttigs doen! zoek een echte baan en zeg pas wat als je pas echt gelijk heb want ik zal jou geld is een half jaar in houden kijken hoe je daar van op kijk

 • no-profile-image

  fiscalientje

  Hé, dat is apart! Ik lever vroeg mijn boekhouding in; neem de toeslagrechten op als vordering 2007; doe belastingaangifte in febr/mrt; krijg aanslag in mei; betaal inkomstenbelasting terwijl de toeslagrechten nog moeten worden uitbetaald. Hoe zat dat ook al weer met de rente?

 • no-profile-image

  Kerkhof

  Als dit zo door gaat kunnen we wel inpakken, na 2 jaar gesteggel met deze dienst die al bakken vol geld hebben gekost en om over de stress nog maar niet te spreken, krijgen we op de valreep ook nog te horen dat de toeslagrechten laten komen. Betaalafspraken gemaakt, ja wees nu eerlijk, het is toch een inkomenssteun die we allemaal wel kunnen gebruiken, wees nu eerlijk, heeft iedereen 2006 al ontvangen? Wij nog steeds niet door een of andere systeemfout, het is dikke shit!!!!

 • no-profile-image

  johnw.

  Dat wij als boeren dit blijven accepteren !!!! Laat de ambtenaren eens
  een dag telaat hun salaris krijgen , dan
  zullen ze wel gezaamlijk hun werk neer-
  leggen en naar Den Haag trekken. Wij
  als boeren moeten ook maar eens
  gezaamlijk in aktie komen. Maar ja,
  wij zijn geen georganizeerd geheel en dat
  is ook het probleem . We moeten iemand
  hebben die het voortouw neemt.

 • no-profile-image

  boos want

  LTO word eens wakker, sla met de vuist op tafel en/of span anders een rechtszaak aan. Dit kan toch echt niet waar zijn!! Waarom moeten wij als agrarische sector alles en worden we schandalig behandeld door de overheid?
  Ik zou zeggen, of er gaat iets gebeuren bij DR of wij doen nergens meer aan mee als LTO!

 • no-profile-image

  anoniem

  Inderdaad, oplichting, wanneer wij als
  boeren iets moeten betalen moet het ook
  binnen een gestelde termijn, anders wordt er ook rente berekend. De overheid hoeft zich weer niet aan hun verplichtingen te voldoen en vergoedt geen rente. Ambtenaren staken wanneer zij hun salaris niet krijgen..hun kunnen deze mensen dan voor anderen beslissen
  dat zij 6 maanden op hun geld moeten wachten zonder de wettelijke rente erbij
  te tellen, kortgezegd. A-sociaal. In wat
  voor wereld leven wij ????

 • no-profile-image

  Je hebt het niet mis. Het is in dit landje de bekende arrogantie van de macht.

 • no-profile-image

  kansloos

  goh ,heb net een maand geleden mijn laatste geld gebeurd,ben erg benieuwd of ze nu alles wel op tijd rond krijgen,een grote prutsorganisatie is het.

 • no-profile-image

  henk

  ministerie van willekeur

 • no-profile-image

  Heeft het Koninklijk huis vorig jaar ook zo lang op hun 7 ton subsidie van LNV t.b.v. het Kroondomein Het Loo moeten wachten?

 • no-profile-image

  José

  Dit is belachelijk. wij moesten voor 15 mei doorgeven dat we de toeslagrechten willen verzilveren, tesamen met de gecomb. opgave.
  Bij iedere dag later worden we GEKORT MET 1% per dag.
  Gaat LTO naar vragen voor eenzelfde vergoeding als dienst regeling te laat betaald???? NEE ZE NOEMEN HET EEN TEGENVALLER!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  jan

  boeren worden getreiterd

 • no-profile-image

  Bokke

  Wij niet optijd uitbetaald krijgen maar die ambtenaren wel elk jaar tien 10 (TIEN)!!!!!procent loonsverhoging.Ja dat kan wel.word zeker betaald uit de modulatiegelden.

 • no-profile-image

  jante

  Het zijn grote lamzakken heel die amtenaren, meer uren laten werken dan krijgen ze het makkelijk klaar voor de kerstdagen.Dan kunnen wij dit jaar ook iedereen nog betalen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  leden van lto met zo n belangenbehartegers als lto nmv of wat voor instantie dan ook zeg je lidschap op.heb jevast wat rente voor komend
  jaar op de achterstalligen betaling.
  ik betaal gelukkig al 15 jaar niet meer
  aan de zakkevullers van die zo genaamde belangen behartigers.

 • no-profile-image

  rb ter veen

  inderdaad diefstal!!!!!!
  wij moeten ook zorg dragen dat de gecombineerde opgave op tijd is ingeleverd.
  als de LTO wat wil doen waar ze ook voor moet staan is dit en kans.

 • no-profile-image

  gijs

  als mevr thieme nu echt ballen heeft en ook wat goeds voor de boeren zou willen doen zou ze achter dit soort dingen ook hard achteraan moeten gaan (doen ze ook een keer wat nuttigs )

 • no-profile-image

  schreuder

  Als legitieme reden voor het achterhouden van gelden waar de overheid in zijn geheel geen recht op heeft wordt aangedragen dat de DR "het recht heeft" in een later stadium over te gaan tot betalen.
  Een klein voorbeeld, binnen de bebouwde kom mag een personenauto 50 km per uur rijden, dit recht heeft deze bestuurder ook als er kleine kinderen fietsen hij kan hier echter wel voor bekeurd worden omdat hij onnodig medeweggebruikers in gevaar brengt ........... naar mijn bescheiden mening zou dit geval voor LTO een goede aanleiding kunnen zijn in een proefproces deze handelswijze van DR aan te pakken. Er is naar mijn mening hier namelijk sprake van het bewust en zonder legitime reden inhouden van vermogen waarvoor DR uitsluitend als doorgeefluik functioneerd

 • no-profile-image

  frank

  Laat de abtenaren eens wachten op hum geld.
  Eens zien hoe lang het duurt voor zij staken

 • no-profile-image

  gli

  Zou mevrouw Verburg (en vooral haar topambtenaren) gezien de reacties her en der. nu langzamerhand ook doorkrijgen hoe hoog de te late uitbetaling de agrarische stand echt krenkt?
  Ik ben bang van helemaal niet!
  De ivoren toren is wel zo hoog dat de gegeven reacties het voor de mensen aan de top niks uitmaakt. Of zou ik het mis hebben? Dat hoop ik!!!

 • no-profile-image

  ex

  Welnu Sjeng uit Sjengstad, ik kan het nog sterker zeggen. Als wij zo zouden werken, was de hele zooi gisteren al failliet gegaan.
  Maar wees eerlijk. Het zal toch niemand echt verbazen, dat als de uitbelating van de melkpremie enz. overgedragen wordt aan DR, alles eindeloos trager gaat worden cq verlopen. Dit was toch echt te verwachten

 • no-profile-image

  emi

  lto(amtenaren)weg ermee en LTO(praktijk mannen)terug.je heb gezien met de boeren in ZALTBOMMEL met de protest atie voor meer geld, zonder ondersteuning lto, toch gelukt!!!!!

 • no-profile-image

  piet

  de minister zegt dat ze is ingehuurd door de kroon,mag blijkbaar geen eigen mening meer hebben,de ambtenaren zijn baas op het ministerie,de minister is gemuilkorfd.

 • no-profile-image

  Kippenboer

  Ik zit al 28 jaar op een toeslag tewachten voor mijn pluimveebedrijf maar ik heb alle formulieren van DR door gespit maar ik kan nergens een EURO vinden.(hoezo twee maten)

 • no-profile-image

  g j laarman

  ik vindt het schandalig dat men ons zo lang op het geld laten wachten,iemand 5 maand later het salaris uitbetalen komt ook niet voor. wij moeten de papier rompslomb allemaapl voor een bepaalde datum in leveren anders worden wij gekort en dt kan maar zo.ik vindt het te gek voor woorden

 • no-profile-image

  M.Janssen

  de uitbetaling van 2006 is nog niet eens verwerkt, bij de opgave online zat een fout in het progamma,die ook al is erkend alleen de betaling laat even op zich wachten, bezwaar gemaakt alleen vragen ze elke keer weer uitstel in de beslistermijn, weer 4 weken verder.
  ik kan er zelf niks aan doen maar je zou ze over de toonbank trekken, €5000,- maar meneer het is geen salaris het is een toeslag.

 • no-profile-image

  d.boer

  Op deze manier kan deze jongen aan z'n betalings verplichtingen, dit jaar, niet voldoen.
  Kan LTO echt niets doen, ik ben niet voor niets lid!!!

 • no-profile-image

  Vlimmen

  @Arend, Alblasserdam: Ik heb nooit gezegd ambtenaar te zijn; die 13,2% heeft niets met mijn inkomen van doen, drol. Op je onnozel gezwam over Engeland ga ik maar niet eens in.

 • no-profile-image

  Vlimmen

  @Bokke, Poot: Niet _elk_ jaar. Ambtenaren kregen in april een loonsverhoging van 13,2%, verspreid over *4 jaar*. Patience wordt duur betaald!

 • no-profile-image

  Gerrit

  ....jah LTO....kweet nie wat die doen....Mijn hoop is gevestigd op de NMV die zijn wel wakker, en die komen wel op voor hun leden!!!

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Ben het wel met kippeboer eens, de premie"s en toeslagen worden wel betaald door ons allen maar als er verdeeld moet worden dan staan we met lege handen
  In de toekomst zullen de akkerbouwers en melkveehouders er rekening moeten houden dat alles wat je krijgt meegenomen is.
  Dat doen wij nou al

 • no-profile-image

  sjeng

  Tja, melk en graan wordt kostendekkend, dan gaat de overheid de rente optrekken van van dit geld. En wij die moeten investeren, moeten extra geld gaan lenen. Wat heeft het dan voor doel dat we electronische aangifte doen. Dat slaan ze bij DR op en gaan na de kerst er pas eens naar kijken. De rest van het jaar hangen ze maar aan de telefoon om de de idiote regels uit te leggen, omdat wij boeren ons niet kunne voorstellen dat iemand zoiets kan bedenken.
  En owee als wij 1 dag te laat tijdens onze drukke voorjaarswerkzaamheden de gecombineerde opgave insturen, worden we meteen gekort. Als jullie toch tot na de kerst niets doen, zit ons dan ook niet zo op te jagen. Wij moeten vaak 's avonds laat of 's nachts buigen over die onzin. Als wij zo werkten als DR hadden de mensen niets meer te vreten.

 • no-profile-image

  Arend

  Neeeeeeeeeeeee natuurlijkniet,niet alleen jouw inkomen.En voor de rest ach..Hahahahahahahahahahahahahahaha

 • no-profile-image

  Leontine

  Beste boeren en boerinnen. Mopperen op de overheid heeft weinig zin; zij heeft niet genoeg verstand om hiernaar te luisteren.
  Maar de LTO en NMV, daar moet u op de deuren gaan bonken. Zij moeten u helpen. Daar zijn het toch belangenverenigingen voor?
  Maar nee, zij zullen wel te lafhartig zijn om het krachtig op te nemen voor hun leden.
  Oei, en dan vragen ze zich ook nog af waarom het ledenaantal zo terugloopt.

 • no-profile-image

  Joris

  Ik kan hier zo slecht tegen he,de boer is en blijft een sluitpost lijkt het wel. Alles word maar duurder ,diesel ,bestrijdingsmiddellen,.....pacht ,kunstmest ,verzekeringen ....bieten prijzen blijven dalen en je krijg geen rente vergoeding waar je wel recht op heb....DR werkt gewoon te traag ...WAT GAAN WE HIER AAN DOEN????. Geert Wilders is misschien wel een aanspreekpunt hier voor.

 • no-profile-image

  Haite Schukking

  In dit land waar normen en waarden
  worden gepropageerd door deze over
  heidsinstantie, meent deze zelfde instantie dat zij kan doen en laten wat zij wil met boeren ! 1 dag te laat betalen, flinke heffing. Nog steeds moeten zij mij
  een deel van de rechten van 2006 be-
  talen, en daar wordt je stront ziek van !!
  Dienst regelingen weg ermee !

 • no-profile-image

  hpdebruyne

  klinkklare georganiseerde diefstal door het zoveelste overheidsorgaan .

  de laatste betaling van 2006 moet nog binnenkomen !

 • no-profile-image

  Pieter

  Dit noem je toch je reinste diefstal,als we geld aan de overheid moeten betalen zit er gelijk bij te late betaling een boete op. Taak voor landbouworganisaties,maar deze gaan vast eerst rustig overleggen tot juni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  pietje politiek

  Te laat inkomenscompensatie?
  Inkomenscompensatie in verkeerde handen?
  Het EU economisch landbouwbeleid heeft ter compensatie bij overstap van product ondersteuning(afgelopen 40 jaren via zuivelfabrieken/graaninkopers)naar een vrijere wereldmarkt;een tijdelijke rechtstreekse inkomensondersteuning naar:veehouders/akkerbouwers ingevoerd.
  dit was en is voordeliger en de drang naar over overproductie werd hiermee voorkomen.
  Het eu economisch landbouwbeleid van de laatste jaren heeft er voor gezorgd dat ,,landbouw geen kostganger meer is maar een rendabel gebeuren.(er is namelijk voorgesteld om € 500.000000,-- van landbouw uit te geven aan gallileo een GPS systeem)
  Nu zijn wij als EU boeren dus gerechtigd
  inkomensondersteuning te ontvangen,
  maar omdat wij in Nederland wonen moeten wij maar afwachten omdat wij in dit kleine EU Land met 80 000 stuks een politiek kleine oplage zijn,komen er weinig geluiden van politieke partijen die zich inspannen voor de te laat uitbetalen van het gerechtigde en afgesproken boerengeld.
  Het is frustrerend voor de Nederlandsche boerenondernemers dat haar boerenbelang wat goedgekeurd is ook door Nederland vervolgens niet terug te zien is in daden.
  Dit is een gemis van de bovenste plank.

 • no-profile-image

  rubie rubie

  helemaal mee eens Broeders.
  taak voor de LTO om daar daar boven op te zitten.

 • no-profile-image

  gli

  Mensen,
  Scheldkanonnades helpen echt niet.
  Al heeft iemand het grootste gelijk van de wereld: kom met onderbouwde argumenten.
  1 Ambtenaren behoren overuren te maken om deze zaak zo snel mogelijk helder te maken.
  2 Ambtenaren kunnen wel denken: wat een ontzettend lastige en vervelende boeren, maar ze hebben het volledig mis, want vaak reageert men uit een positie waar ambtenaren geen weet van hebben. Financiele problemen waar ambtenaren misschien nog nooit van gehoord hebben. Je moet eens tegen een ambtenaar zeggen: "Volgend jaar krijg je 20% minder salaris." Er zijn agrariers die 50% minder inkomen hebben. Als ambtenaren dan zeggen: "Daar ben je ondernemer voor", dan kan ik me indenken dat er agrariers zijn die reageren om de ambtenaren 5 jaar achtereen salarisverlaging toe te wensen.
  3 Boeren behoren te beseffen dat je beter vliegen kunt vangen met stroop dan met azijn. M. a. w. Je schiet met scheldkanonnades echt geen meter op.
  4 Er is ook nog zo iets als een volksvertegenwoordiging. Heet die geen Tweede Kamer? Worden daar niet heel veel vragen gesteld o.a. over dierenwelzijn? Misschien een hint: Stel eens vragen over het welzijn van mensen in de agrarische sector.
  5 De minister wil dacht ik ook geaccepteerd worden door het bedrijfsleven? Dan zal ze weten wat haar te doen staat.

 • no-profile-image

  GRUNNINGSE BOER

  Dat de berijfstoeslagrechten later uitbetaald worden lijkt nergens op. Wij boeren moeten aan allerlei dingen voldoen zoals millieu voedselkwaliteit en dierenwelzijn en dan dan nog later uitbetalen terwijl het dit jaar ontzettend moeilijk was om de kop financieel boven water te houden ronduit schandalig. Ook om te zeggen dat wij steuntrekkers zouden zijn vind ik onterecht. Als je kijkt wat wij beurden aan subsidie uit Brussel 1,22 miljard euro in 2006 en je kijkt naar de rijksuitgaven van Nederland in 2008 ik noem maar iets van onderwijs cult. en wetensch. 32,5 miljard. Sociale zaken werkgelegenheid 23.9 miljard. Defensie 7,9 miljard dan is het bedrag wat wij beuren peanuts. Tot slot zou ik willen zeggen tegen LTO Nederland , doe jullie uiterste best om de toeslagrechten zo snel mogelijk uitbetaald te kunnen krijgen desnoods via gerechtelijke stappen.

Laad alle reacties (52)

Of registreer je om te kunnen reageren.