Home

Achtergrond

Blijven leren en proberen

Allereerst wil ik al mijn trouwe stemmers, adviseurs en familie super bedanken voor hun inzet voor De Uitdaging. Eindelijk hebben we een overwinning te pakken! Ik begon me al bijna af te vragen of creativiteit wellicht ondergewaardeerd werd in het ondernemersschap dat door De Uitdaging wordt gevraagd. Maar gelukkig hoef ik me hier geen zorgen meer over te maken, de jury heeft duidelijk te kennen gegeven dit belangrijk te vinden voor ondernemers. Dus op naar de volgende overwinning!

Natuurlijk schuilt goed ondernemersschap niet alleen in creativiteit. Passie voor het vak, de wil om ondernemer te zijn en verstand van zaken zijn allemaal voorwaarden voor goed ondernemerschap. Ik geloof echter wel dat creativiteit het verschil kan maken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat jonge ondernemers fouten durven te maken. En niet angstig moeten zijn om een keer iets anders te proberen. In mijn ogen leer je het meeste van je fouten.

Als bedrijfsopvolgers staan wij (Dion en ik), en dat is waarschijnlijk heel herkenbaar voor meer jonge ondernemers / bedrijfsopvolgers, regelmatig voor de uitdaging om mijn ouders te overtuigen van bepaalde bedrijfskeuzes. Het is een spel van beargumenteren, onderbouwen, emotie – ratio en vasthoudendheid. Ook voor mijn ouders is het natuurlijk wennen aan de toekomstige kapiteins van het schip. Het is niet altijd even makkelijk om de touwtjes uit handen te geven en te vertrouwen op de keuzes die de nieuwe generatie maken. Binnen onze samenwerking is er voor Dion en mij ruimte om onze eigen keuzes te maken en te leren van de consequenties die sommige keuzes met zich meebrengen.

Deze week gaan de opdrachten over bemesting. Een interessant gebied dat tot voor kort voor mij nog redelijk onbekend was. Inmiddels weet ik er al weer wat meer van: ik krijg goede adviezen en de website www.nutrinorm.nl helpt mij enorm! En ook hier geldt: van de fouten leer je het meeste. Afgelopen dinsdag werd ik door J. Kusters uit Den Hout gewezen op het verwisselen van de toelatingsnormen per ha. Stom: een beginnersfoutje. Vandaag heb ik mijn berekeningen dan ook extra goed doorgenomen en duidelijk aangegeven hoe ik tot bepaalde conclusies ben gekomen. Weer wat geleerd!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.