Home

Achtergrond 194 x bekeken 1 reactie

Bijzondere planten in Zuid-Hollands natuurgebied

Talloze interessante plantensoorten zijn in het natuurgebied Klein Profijt door de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap ontdekt.

Ruim twee jaar geleden werd in opdracht van Rijkswaterstaat, Deltanatuur en de stichting het slibdepot op de grens van het natuurgebied bij Rhoon en de Oude Maas afgegraven. Vooral aan de hogere randen is de vegetatie soortenrijk.

De rode waterereprijs, beekpunge, witte waterkers en gevleugeld sterrenkroos zijn voorbeelden. De meest bijzondere waarneming in Klein Profijt is tot nu toe het goudknopje. Het plantje is afkomstig uit Zuid-Afrika en is nog maar op tientallen plekken in Nederland te vinden. De verwachting is dat ook overblijvende kruiden van zoetwatergetijdenmoerassen geleidelijk zullen gaan verschijnen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    klaas

    moeten we hier blij mee zijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.