Home

Achtergrond 165 x bekeken

Bewoners Voorburg tegen komst Jami in hun buurt

Omwonenden van de Prins Bernhardlaan in Voorburg protesteren tegen een woning voor de omstreden politicus Ehsan Jami in hun buurt.

Dit hebben zij in een brief aan de gemeente Leidschendam-Voorburg laten weten. Een woordvoerder van de gemeente heeft dit bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

De brief is ondertekend door ongeveer vijftig bewoners. Zij zeggen niets tegen Jami te hebben, maar zij maken zich zorgen over de veiligheid in de buurt, liet de woordvoerder weten.

Voor de voorzitter van het Comité van ex-moslims en raadslid van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg wordt aan de Prins Bernhardlaan een flatwoning verbouwd om hem veilige huisvesting te bieden. Dit gebeurt door woningcorporatie WoonInvest in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.

Jami is omstreden wegens zijn uitspraken over de islam. Zo publiceerde hij onder meer samen met Geert Wilders een opiniestuk in een landelijke krant. Daarin vergeleek hij de profeet Mohammed met Adolf Hitler.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.