Home

Achtergrond

Betere strooisystemen bij stalmest

Op ons bedrijf produceren onze dieren stalmest. Stalmest is een mooi product om op het land als bemester te gebruiken. De methoden om stalmest op het land te brengen zijn erg vernieuwd de afgelopen jaren. Er zijn grotere en betere machines gebouwd. De 'breedstrooier’ zoals op de foto heeft meerdere voordelen boven de vorige generaties stalmeststrooiers:
-Goede spreiding;
-Nauwkeurig werken.

De machine is uitgevoerd met meerdere walsen en slagschotels. Deze achterop gemonteerde schotels zorgen voor een goede dekking over het hele strooibereik. Zo kan nauwkeuriger worden gewerkt, slootkanten kunnen ontweken worden zonder problemen.

Thuis bemesten wij vroeg in het voorjaar de weiden met stalmest, dit systeem werkt erg goed. Van de mest is bij het maaien niets terug te vinden mede met dank aan deze strooier.

Of registreer je om te kunnen reageren.