Home

Achtergrond

'Bergerden moet veel groter'

'De ontwikkelingen in de tuinbouwsector gaan hard en willen we faciliteiten als energie- en watervoorziening optimaal houden, dan is een grote schaal bittere noodzaak.'

Dat zegt Ferry Hollinger van de Betuwse Bloem en Greenport Arnhem-Nijmegen.

Dat meldt De Gelderlander. 'Wat nu grootschalig is, is over tien jaar kleinschalig', verklaart Hollinger. Hij hoopt dat meer grote tuinders naar Bergerden komen. 'Want dat type tuinder heeft meer drang om dingen samen te doen.' Dat is volgens Hollinger van groot belang om een sterk economisch tuinbouwcluster te vormen.

Bergerden meet nu nog tweehonderd hectare, maar dat moet veel meer worden. Harry Keereweer, Gelders gedeputeerde, noemde vorige week woensdag bij een bijeenkomst van de tuinbouwsector in Lent, dat er duizend hectare aan glas bij moet komen. Onduidelijk is nog waar. 'Mogelijk richting Kamervoort', zei Keereweer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.